احداث واحد جدید گوگردسازی در شرکت پالایش نفت تبریز

جانشین مدیرپروژه‌ی SRP شرکت پالایش نفت تبریز از احداث واحد جدید گوگردسازی در راستای کاهش آلاینده های زیست محیطی خبر داد.

اصغر عبدالمحمدی در گفت‌وگو با روابط عمومی و اموربین الملل شرکت پالایش نفت تبریز در خصوص واحد گوگردسازی جدید اظهار کرد: هدف از احداث واحد بازیافت گوگرد (SRP)، تبدیل گازهای اسیدی و جریان های ترش به گوگرد مایع است که ۹۴ درصد از این گازها در این واحد به گوگرد مایع تبدیل شده و در ادامه در پروژه دیگری به نام بازیافت گازهای انتهایی (TGT)، میزان بازیافت گوگرد به ۹۹.۸ درصد افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: خوراک واحد گوگرد سازی از واحد آمین، آب ترش و گازوئیل سازی جدید بوده که طی فرآیند claus با سه راکتور عملیات بازیافت انجام و در ادامه‌ی فرآیند، پس از جداسازی هیدروژن سولفید از گوگرد در بخش Degassing، گوگرد مایع به واحد گرانول سازی هدایت تا محصول نهایی و به صورت گوگرد گرانولی تحویل مشتریان شود.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه با اعتبار ۱۸ میلیون یورو و به صورت مهندسی تدارکات، ساخت، اجرا و راه اندازی (EPCC) به شرکت ایرانی مهندسی ساختمان و نفت (ODCC) واگذار شده که قرارداد آن از آبان ماه سال ۹۸  نافذ و تاکنون ۵۸ درصد پیشرفت کرده است.

جانشین مدیر پروژه‌ی واحد SRP شرکت پالایش نفت تبریز در خصوص زمان راه اندازی پروژه متذکر شد: طبق آخرین برنامه‌ی زمانبندی مصوب، این پروژه باید تا آخر سال جاری آماده‌ی راه اندازی شود اما باتوجه به حجم زیاد کار تولیدکنندگان داخلی، بدقولی هایی در این زمینه وجود داشته و پروژه را از لحاظ زمان بندی با مشکلاتی مواجه نموده است لذا تمام تلاش و پیگیری تیم ما، تحقق راه اندازی این واحد در انتهای سال جاری است.

وی در رابطه با نیروی انسانی شاغل در پروژه یادآور شد: تاکنون ۴۲ هزار و ۶۰۰ نفر بر ساعت فعالیت انجام شده که با توجه به همّت تیم پروژه و نظارت واحد HSEQ، تاکنون هیچ حادثه‌ی انسانی نداشته و در حال حاضر ۲۲۵ نفر به صورت مستقیم  در سایت مشغول به کار هستند که با افزایش حجم کاری و طبق پیش‌بینی های انجام شده، این رقم به ۴۰۰ نفر نیز افزایش خواهد یافت.

وی همچنین بیان کرد: از لحاظ مهندسی تقریباً همه‌ی مدارک شامل ۸۵۰ مدرک مهندسی ارسال و نهایی شده  و در زمینه‌ی تدارکات نیز ۸۷ بسته‌ی خرید داریم که برخی نهایی و تحویل سایت شده اما برخی دیگر مراحل نهایی ساخت را طی می‌کنند که تا سه ماه آتی  شاهد پیشرفت فیزیکی و روند اجرایی پروژه خواهیم بود.

عبدالمحمدی در پایان در ارتباط با ظرفیت این واحد افزود: ظرفیت واحد گوگردسازی قدیم، ۸۰ تن در روز بوده که با احداث واحد جدید  و طبق آخرین استانداردهای زیست محیطی، ظرفیت آن به ١١٠ تن در روز خواهد رسید.